Η διατροφή χωρίς γλουτένη γίνεται ευκολότερη με προϊόντα Schär.

H διατροφή χωρίς γλουτένη είναι απαιτητική, ιδιαίτερα για τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη) γι’ αυτό και η Dr. Schär, η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη για προϊόντα χωρίς γλουτένη επενδύει στην υψηλή ποιότητα παραγωγής αλλά και στην συνεχή ενημέρωση για την ασθένεια της κοιλιοκάκης.

Η 16η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Kοιλιοκάκης, της αυτοάνοσης ασθένειας που προκαλείται δυσανεξία στη γλουτένη , εμφανίζεται πολύ νωρίς, από τη βρεφική ηλικία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ταλαιπωεί 1 με 2 σε κάθ 100 άτομα. Η γλουτένη είναι ένα είδος πρωτεΐνης που βρίσκεται σε διάφορα σιτηρά όπως το σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρόμη. Είναι το συστατικό που βοηθά στο ψήσιμο δρώντας ως συγκολλητικό, γι’ αυτό και συναντάται συχνά στο ψωμί, στα ζυμαρικά, στα κέικ στην πίτσα και άλλα τρόφιμα. Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης είναι η σωστή διατροφή, χωρίς γλουτένη.

Στην Κύπρο, η εταιρεία Lifepharma, ως αντιπρόσωπος των προϊόντων Schär στην Κυπριακή αγορά, συνεργάζεται και στηρίζει συνεχώς το έργο του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την κοιλιοκάκη αλλά και την στήριξη των μελών του ώστε να έχουν μια σωστή διατροφή χωρίς γλουτένη.

Η ιστορία των προϊόντων Dr. Schär ξεκινά από το 1922 όταν ο Αυστριακός γιατρός Dr. Schär και ο Ιταλός επιχειρηματίας Untertrifaller ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να αναπτύξουν προϊόντα υγιεινής διατροφής για βρέφη. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το 1981 εμφανίζεται η πρώτη πλήρης σειρά προϊόντων χωρίς γλουτένη.

Η γκάμα των προϊόντων Schär περιλαμβάνει αλεύρι, ζυμαρικά, ψωμί, κριτσίνια, δημητριακά πρωινού, μπισκότα, γκοφρέτες, αλλά και είδη κατάψυξης χωρίς γλουτένη όπως πίτσες, παναρισμένο κοτόπουλο και ψάρι, κρουασάν και παγωτό.  Τα προϊόντα Schär εισάγονται στην Κυπριακή αγορά από την εταιρεία Lifepharma, μέλος του Ομίλου MSJ και είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 180 σημεία συμπεριλαμβανομένων υπεραγορών, καταστημάτων βιολογικών προϊόντων, επιλεγμένων αρτοποιείων  αλλά  και Online στο EvZeen.com.

Τελευταία Δελτία Τύπου